Народен представител от Продължаваме промяната изневери на харвардския дрескод, която наложи

...
Народен представител от Продължаваме промяната изневери на харвардския дрескод, която наложи
Коментари Харесай

Депутат от Промяната изневери на Харвард, облече везана риза

Народен представител от " Продължаваме промяната " изневери на харвардския дрескод, която наложи неговата партия в Народното събрание. 

Вместо с обичайна бяла риза с разкопчано най-горно копче и без вратовръзка, Иван Манев се яви на работа в Народното събрание с бяла риза, извезана с обичайни български шевици.
-->
Патриотичният стайлинг бе допълнен от още един аксесоар, подложен съвсем близо до сърцето на депутата - дискретен трибагреник на левия му ревер, написа " Дарикнюз ".

Дрескодът на депутатите е бил на прицел в предишни парламенти, изключително този на народни представители от Има Такъв Народ, които идваха на работа със скъсани дънки или тениски.

Досега никой не бе се обличал за работа в пленарната зала с претекстове на обичайно българско облекло.

Преди да стане народен представител от Политическа партия, Иван Манев се е занимавал с бизнес през последните 20 година Има опит в огромни български и интернационалните компании. През 2017 година започва своя компания в областта на образованието.  Създава мобилно приложение, подпомагащо ученето на непознати езици, достигнало консуматори в над 170 страни.

Навремето шевиците са били неизменна част от украсата на обичайните носии на българите. Те са били поставяни най-вече по краищата на облеклото – около ръба на ризата, към деколтето, по долната част на полата или престилката, както и по чорапите.

Най-често употребяваните везбени орнаменти са растителните, каквито са изобразените и върху кенарената риза на Иван Манев. Често застъпени са били и шевиците на майката Земя, стилизирани слънчеви и родови знаци.

Във везбите по облеклата нашите праотци са закодирали доста символика. Шевиците са били натоварени с очаквания, вярвания и даже окултност. Те са считани за изкуство, с което българите са предавали обръщение за здраве, обич и благополучие, както и своя обичай и просвета.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР